Er du træt af PowerPoints så prøv Prezi

Prezi er et udmærket alternativ til PowerPoint. Er du træt af PowerPoints så prøv Prezi. Det er forholdsvis nemt at komme i gang. Her får du dog lige mine 5 bedste råd med på vejen.

 

Brug ikke din præsentation som en husketavle

Der findes mange gode artikler om, hvordan du bedst laver en god PowerPoint præsentation. Du kan nemt bruge nogle af de samme råd, når du skal lave en præsentation i Prezi. Generelt skal du passe på med at lave for lange præsentationer. Hver slide skal helst ikke overklistres med indhold. Mange (herunder mig selv) har lidt en tendens til at bruge præsentationen som en husketavle:

Hvad skal jeg fortælle om, jeg er måske en smule nervøs, og det vil jo være pinligt, hvis jeg nu ikke kan huske alt dét, som jeg skal fortælle, så jeg må hellere skrive det meste i præsentationen. Og så får folk jo også mere ud af at se præsentationen bagefter.

Hmm. Ja og nej. I nogle tilfælde kan det måske fungere, men faktisk fungerer enkle præsentationer bedre. Så hvis du har meget på hjerte, så lav hellere lidt flere slides frem for at klemme alle dine punkter ind på en slide – eller lav flere præsentationer, hvis emnet er meget omfattende. Øv dig og løsriv dig fra præsentationen, den skal kun understøtte din tale. Du skal helst ikke stå og læse op fra den.

 

Her har du 5 af mine bedste råd:

1. Keep it simple – husk ‘whitespace‘ og brug understøttende billeder. Det må gerne være close-up.

2. Dit budskab skal stå klart og tydeligt. Har du flere budskaber så sørg for, at de hver især fremstår klart.

3. Sørg for at teksten ikke bliver for lille eller sammenklemt rent visuelt. Tænk over dit ordvalg og sætningskonstruktioner.

4.  Læs korrektur og gå præsentationen igennem mere end én gang. Tjek hvordan den virker i lille visning og i fuld skærm. Indholdet skal virke i begge visninger. Hav gerne en eller flere testpersoner, der kan give feedback på din præsentation.

5. Cut the Crap – undgå for mange unødvendige klik, hvor du alligevel ikke rigtig tilføjer nogen værdi. Hvert klik skal repræsentere en form for værdi.

 

PowerPoint versus Prezi

Jeg er ikke specielt rutineret i at lave præsentationer – og jeg lever i hvert fald ikke af det, men jeg har alligevel lavet en del efterhånden. Jeg synes også, at jeg med tiden bliver dygtigere. Jeg udnytter stadig ikke alle de muligheder PowerPoint giver, men jeg er ikke i tvivl om, hvad jeg synes bedst om. Jeg foretrækker helt klart PowerPoint frem for Prezi. Jeg bliver nok lidt irriteret over måden, indholdet vises på i Prezi. Da jeg lærte Prezi at kende, syntes jeg dog, at det var rigtig spændende. Jeg kastede mig derfor også ud i at lave en præsentation, som du kan se herunder:

Se præsentationen på Prezi.com

Er du træt af PowerPoint præsentationer, tænker jeg, at Prezi er et udmærket og spændende alternativ. Måske kan du bedre se de muligheder, der er og lave nogle helt fantastiske præsentationer til gavn for dit publikum. God fornøjelse!