Udbred kendskabet til dine artikler med Paper.li

Når du deler dine artikler på Twitter eller Facebook, har du mulighed for udbrede kendskabet til dig og/eller din virksomhed yderligere med en online avis via Paper.li. Dine nyheder bliver præsenteret på en mere overskuelig måde. Du har mulighed for at sætte avisen op på mange forskellige måder. Du kan oprette flere aviser og lave aviser omhandlende specifikke emner.

OBS: Jeg har slettet min online avis.

Alle links sorteres og sættes op som artikler i en avis

Registrer din Facebook eller Twitter-konto hos Paper.li. Herefter vil alle links blive analyseret – det gælder både dine og links fra de personer, du følger. Disse links bruges så til at opbygge online avisen. Linkene bliver emnesorteret og sat op, som du kender det fra en almindelig avis. Online avisen er bare mere levende, da der ud over billeder også bliver vist videoer. Du kan selv vælge, hvor tit din avis skal udkomme. Da der er fokus på nyheder, giver det dog mest mening at opdatere og ‘sende avisen ud’ hver dag. Dine followers eller andre interesserede kan abonnere (subscribe) på din avis. De vil efterfølgende få en mail, når den nye udgave er tilgængelig. Det hele foregår automatisk.

Husk at du kan logge ind med enten din Twitter eller Facebook-konto.

 

Opret din avis ved at klikke på ‘create a newspaper’

Du har mulighed for at oprette mange aviser. Dette er særlig interessant, hvis du har flere konti. Du kan også oprette en avis, som er målrettet et specifikt emne. Her bruger du #tag. Avisen kan også knyttes til en bestemt listes brugere. Under ‘my favorites’ kan du samle dine favorit aviser. Du kan også lave en såkaldt ‘custom newspaper’, hvor du kan specificere din avis yderligere.

 

Hvad skal din avis hedde?

Du har mulighed for at ændre avisens navn, hvis du ikke er tilfreds med dét navn, som Paper.li har valgt. Det gør du ved at klikke på ‘settings’. Find feltet under ‘Title’ og skriv navnet mellem de to *. Jeg valgte i sin tid at bruge mit navn. Jeg kunne have valgt at ændre ‘Title’ til The Tekstsprutten Daily, men på en eller anden måde syntes jeg, at det virkede meget godt at bruge mit navn. Det blev mere personligt. Der står jo også mit navn på min Twitter-profil. Har du en større virksomhed, vil det måske være mere passende at vælge firmanavnet. Det er selvfølgelig også muligt at give avisen sit helt eget navn. Vær dog opmærksom på, at webadressen er knyttet til din konto. Da jeg har valgt Tekstsprutten som brugernavn på Twitter, blev min avis’ webadresse http://paper.li/Tekstsprutten. Du kan ikke se den mere, da jeg har slettet min avis.

 

Hvor tit skal din avis udkomme?

Find og klik på ‘settings’ øverst i højre hjørne. Under ‘Update Frequency’ vælger du, hvor tit din avis skal udkomme. Som du kan se, har jeg valgt ‘Daily edition’, som udkommer allerede kl. 8 om morgenen alle ugens dage. Det er ikke sikkert, at det tidspunkt er mest ideelt, så det kan være, jeg ændrer tidspunktet. Der findes forskellige værktøjer til at finde ud af, hvornår dine followers er mest aktive. Det vil være mere hensigtsmæssigt at lade din online avis udkomme på dét tidspunkt, hvor du har flest læsere.